Akcenta logo

  Heti piaci elemzés 2024.05.27. – 2024.05.31.

  2024. 05. 31.

  Image

  - Magyarország a költségvetés átláthatóságát vizsgáló, két évente megjelenő Open Budget Survey nemzetközi felmérésben a maximális 100-ból 22 pontot gyűjtött be. Ez nemcsak önmagához képest jelentős gyengülés, hanem más országokhoz képest is látványos romlás.

  - Az infláció éves szinten 2,4% volt, ami az áprilisi 2,2%-os értéket meghaladja, de még mindig elmarad a februárban mért 2,5%-os értéktől Németországban.

  - A bruttó hazai termék évesítve 1,3 százalékkal nőtt az USA-ban 2024 első negyedévében az előző negyedévhez képest - közölte a Bureau of Economic Analysis. Ez jelentős visszaesést jelent a korábban becsült 1,6 százalékos növekedéshez képest és még nagyobb csökkenést az előző negyedévi 3,4 százalékos bővüléshez képest.

  - Javult a gazdasági hangulatindex az euróövezetben és az Európai Unióban májusban - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (DG ECFIN) csütörtökön ismertetett felméréséből. A gazdasági hangulatindex (Economic Sentiment Indicator, ESI) az euróövezetben áprilishoz képest 0,4 ponttal, 96 pontra erősödött.


  Newsletter
  A pénzügyi piacok nagyon gyorsan változnak. Mi az Akcentánál lépést tartunk velük.
  Akcenta Logo

  Ügyfél szeretnék lenni

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube