Akcenta logo

  Heti piaci elemzés 2024.05.20. – 2024.05.24.

  2024. 05. 24.

  Image

  - Február és április között 4 millió 739 ezren dolgoztak, 41 ezerrel többen az egy évvel korábbinál. A foglalkoztatás az elmúlt hónapokhoz képest is növekedett, miután a gazdaság kilábalt a recesszióból. Az emelkedés a közmunkásoktól és az átmentileg külföldön dolgozó magyaroktól megtisztítva is megfigyelhető, ami azt jelzi, hogy az elsődleges munkaerőpiac is erősödik. A hazai elsődleges munkaerőpiacon 4 millió 567 ezer fő dolgozott, 38 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

  - A német hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 0,2 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, míg 0,2 százalékkal csökkent éves összehasonlításban - közölte végleges adatként a német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken.

  - A Federal Reserve-nek talán tovább kell várnia a kamatcsökkentéssel, mert még az áprilisi, kissé enyhébb inflációs adat ellenére is folyamatos felfelé irányuló nyomás nehezedik az árakra - mondta csütörtökön Raphael Bostic.

  - Az S&P Global összetett beszerzésimenedzser-indexe szerint májusban jelentősen gyorsult a növekedés az amerikai magánszektorban. Az előzetes adatok szerint 25 havi csúcsra, 54,4 pontra emelkedett a BMI, ami jelentősen meghaladja az elemzők által várt 51,1 pontos értéket. (Az 50 pont alatti érték zsugorodást, felette növekedést jelez.)


  Newsletter
  A pénzügyi piacok nagyon gyorsan változnak. Mi az Akcentánál lépést tartunk velük.
  Akcenta Logo

  Ügyfél szeretnék lenni

  Akcenta Logo
  © 2024 AKCENTA CZ a.s.

  GDPR

  Cookies

  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Youtube