Akcenta logo

    Heti piaci elemzés 2024.03.11. – 2024.03.14.

    12. 3. 2024

    • A hazai boltok forgalma nem változott januárban az előző hónaphoz képest, vagyis az az 1,4 százalékos növekedés, amelyet decemberben láttunk szintén havi bázison, egyelőre csak egy egyszeri megugrás volt.
    • Februárban 3,7% volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon, ezzel folytatódott az infláció csökkenése. Az adat meglepetést jelent: a szakértők előzetesen arra számítottak, hogy a januári 3,8%-hoz képest kissé emelkedni fog a mutató, véget vetve ezzel az egy éve tartó dezinflációnak.
    • Az Európai Központi Bank csütörtökön 14:15-kor tette közzé kamatdöntésről szóló közleményét, a jegybank a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.
    • Tavaly az utolsó negyedévben stagnált a magyar gazdaság - erősítette meg mai jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes GDP-adatot. A részletes számokból már az is látszik, hogy a pangás oka az ipari és kereskedelmi ágazatok visszaesése. A tavalyi 0,7%-os recesszió után idén már biztosan növekedés jön, de a kilátásokat beárnyékolja az exportpiacaink lassulása.

    Newsletter
    A pénzügyi piacok nagyon gyorsan változnak. Mi az Akcentánál lépést tartunk velük.
    Akcenta Logo

    Ügyfél szeretnék lenni

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube