Akcenta logo

    Heti piaci elemzés 2024.01.08. – 2024.01.12.

    11. 1. 2024

    Controlul costurilor și al riscurilor asociate tranzacțiilor internaționale într-o afacere de import-export
    • Az Európai Unió statisztikai hivatala (eurostat) honlapjára felkerült adatok szerint az euróövezetben novemberben 6,4 százalékra csökkent a munkanélküliség az októberi 6,5 százalékról és a 2022 novemberi 6,7 százalékról.
    • Éves szinten 3,4%-ra nőtt az infláció az Egyesült Államokban decemberben, ami emelkedést jelent a novemberi 3,1%-hoz képest. Az elemzők számítottak az infláció átmeneti felpattanására, de a fogyasztói árindex végül az elemzői konszenzushoz (3,2% a Reuters felmérése szerint) képest is nagyobb mértékben emelkedett.
    • A kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal emelkedett novemberben az előző havihoz képest a szezonális és naptárhatással kiigazított adat szerint. Ez azt jelenti, hogy a forgalom elmozdult mélypontjáról. Havi bázisú emelkedésre ezzel együtt csak négyszer volt példa 2023-ban, amelyet rendszerint visszaesés követett.
    • Novemberben az ipari termelés volumene jelentősen, 2,3%-kal kisebb volt, mint egy hónappal korábban - a friss szám megegyezik a KSH hét elején közzétett előzetes adatával.

    Newsletter
    A pénzügyi piacok nagyon gyorsan változnak. Mi az Akcentánál lépést tartunk velük.
    Akcenta Logo

    Ügyfél szeretnék lenni

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube