Akcenta logo

    Heti piaci elemzés 2024.04.01. – 2024.04.05.

    10. 4. 2024

    • Az amerikai magánszektor munkahelyeinek száma márciusban 2023 júliusa óta a leggyorsabb ütemben bővült, ami az amerikai munkaerőpiac folyamatos élénkülését jelzi - jelentette szerdán az ADP bérszámfejtő cég.
    • Exportrekord és 16 hónapja a legmagasabb import mellett tíz hónapja a legnagyobb külkereskedelmi deficitje alakult ki februárban az Egyesült Államoknak az U.S. Census Bureau, és U.S. Bureau of Economic Analysis statisztikai intézetek csütörtökön publikált kimutatása alapján.
    • Februárban az előzetes adatok szerint 1652 millió eurós többlet keletkezett a magyar külkereskedelmi mérlegben, ez történelmi rekordot jelent. Mindez úgy jött össze, hogy közben a kivitel csökken, vagyis igen érdekes folyamatok zajlanak az áruforgalomban.
    • Márciusban az eurózónában 2,4%-kal nőttek az árak éves szinten, ami csökkenést jelent a februári 2,6%-hoz képest, és elmarad az elemzők által várt 2,5%-tól is. Az éves maginfláció is csökkent 3,1%-ról 2,9%-ra. Összességében az infláció pozitív meglepetést okozott.

    Newsletter
    A pénzügyi piacok nagyon gyorsan változnak. Mi az Akcentánál lépést tartunk velük.
    Akcenta Logo

    Ügyfél szeretnék lenni

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube